Onderdelen van een elektrische gitaar

08.10.2019
Auteur: Elcke

Wanneer jij op deze pagina terecht bent gekomen ben je vast opzoek naar gitaar onderdelen. De naam zegt het eigenlijk al. De lucht die trilt door middel van de snaren wordt door de klankkast geresoneerd.

Gitaar potmeters. Het geluid van de resonatorgitaar is zeer kenmerkend, schel en metalig. Klik hier om verder te lezen Elementen   Elementen of pickups zijn magnetische spoelen die zich op een elektrische gitaar bevinden.

Snaren Snaren zijn natuurlijk ook enorm belangrijk voor een gitaar. Elementen   Elementen of pickups zijn magnetische spoelen die zich op een elektrische gitaar bevinden. Lees dan het artikel ' Hoe werkt een gitaarelement? De functie van dit onderdeel is trilling tegenhouden dat in bovenwaartse richting gaat.

Set van zes in chroom. Onderdelen van de elektrische- akoestische- en basgitaren. Kindergitaar Kinderdrumstel Kinderpiano Ukeleles kind Bekijk alles. Hoe werkt een tone knop. Elementen - Pickups.

  • De klankkast zorgt voor de klank van de gitaar. Merchandise kleding Merchandise accessoires Merchandise meubilair Muzikale sieraden.
  • Natuurlijk is het assortiment niet eindeloos en sommige onderdelen vind je helaas niet terug in een webshop.

Gitaaronderdelen & -reserveonderdelen

De archtop gitaar heeft stalen snaren en een gebogen bovenblad met doorgaans F-vormige klankgaten. Pas als er een gitaar onderdeel stuk gaat of de gitarist nieuwe effecten wil toevoegen. Draadloos gitaar systeem Microfoon-beltpacks Draadloze microfoon-ontvangers.

De hals is ook direct het onderdeel waar het allemaal moet gebeuren. De frets op een gitaar is nodig voor het "inkorten" van de snaar, zodat deze verschillende trillingen over kan dragen aan de klankkast.

  • Met de Fender locking stemmechanieken blijft uw gitaar optimaal op stemming en worden snaarwissels een fluitje van een cent.
  • Wij doen niet aan SPAM.

Gitaar onderdelen kopen kan dus gewoon eenvoudig online. Koen heeft al duizenden mensen leren gitaarspelen de afgelopen jaren. Snaren van een gitaar zijn meestal gemaakt van staal en soms nog van nylon. De kam is meest. Wanneer je op zoek bent naar specifieke gitaaronderdelen  is het handig om te weten hoe de verschillende onderdelen precies heten.

Gitaar onderdelen

De klankkast zorgt voor de klank van de gitaar. Een straplock is best wel prijzig. Onderdelen elektrische gitaar Onderdelen akoestische gitaar Hoe werkt een gitaarelement?

Dan mag je deze stellen in een reactie, zie hieronder. Hierdoor gaat de lucht in de klankkast trillen en wordt het geluid versterkt. Het continue aanslaan van de snaren onderdelen van een elektrische gitaar veel wrijving aan de body van de gitaar.

Gitaarband Gitaar statief Capo Stemapparaat Bekijk alles. Namelijk de bovenkant D-snaar en onderkant G-snaar.

Body, hals en kop

Onderdelen van de elektrische-, akoestische- en basgitaren. Hals   De hals of nek van de gitaar bevat het gedeelte van de gitaar dat je bespeelt en waarmee je dus muziek maakt. Gitaarversterker combo Gitaarversterker top Gitaar speakerkast Akoestische gitaarversterker Bekijk alles.

Klik hier om verder te lezen. Ook gevorderde gitaristen kunnen bij Koen terecht. Instrument bouwpakket Gitaar bouwpakket Cajon bouwpakket Synthesizer bouwpakket, onderdelen van een elektrische gitaar. Als laatste geven we wat tips over het kopen van gitaar onderdelen. Onderdelen van een elektrische gitaar bestaan verschillende soorten vibratosystemen, zoals de standaard tremolobrug, een soort kleine balkjes. Door de hendel naar oude telefoons inleveren goed doel te trekken wordt de spanning op de snaren verhoogd daarmee ook de toon.

Wanneer je op zoek bent naar specifieke gitaaronderdelen  is het handig om te weten hoe de verschillende onderdelen precies heten. Daarboven bevinden zich meerdere zogenaamde elementen, of in ieder geval de kans daarop zoveel mogelijk te minimaliseren. De snaren lopen verder langs de body en over de elementen.

Gitaarbruggen en tremolo-armen

Gitaarelementen, tonecircuit en volumeknop Tussen de brug en de toets bevinden zich één of meerdere gitaarelementen. Gitaarkruk Drumkruk Keyboardbank Pianobank Bekijk alles. De topkam is meestal los bevestigd en wordt enkel door de spanning van de snaren op zijn plek gehouden.

De snaar-trillingen komen bij een elektrische gitaar namelijk geheel anders tot stand.

Klik hier voor meer informatie. Het geluid van de klassieke gitaar is vrij zacht en warm in vergelijk met de andere gitaarsoorten. Bij een elektrische gitaar is de stemknop het dichts bij de gitaarhals geplaatst om de dikke E-snaar te stemmen.

 Ontdek ook...